Hvem går til psykolog?

Som praktiserende psykolog har jeg erfaret, at mennesker, der oplever en konflikt, ofte er meget usikre med hensyn til, om deres problem er relevant eller “stort” nok til at søge professionel bistand.

Intet menneske går gennem livet uden på et eller andet tidspunkt at opleve krise!

Krisen udløses ofte af et traume som fx dødsfald, skilsmisse, alvorlig sygdom, tab af job eller et andet smertefuldt tab eller oplevelse. Nogle mennesker oplever det desværre som noget skamfuldt eller svagt pludselig at have svært ved at orientere sig i sit liv.

Det er IKKE skamfuldt eller svagt, det er alment menneskeligt!

Når vi nu ved, at vi alle oplever kriser, ved vi også, at det er helt almindelige mennesker med helt alminelige konflikter eller kriser, der kan få brug for professionel støtte.

Disse mennesker holder blot et sted på livets vej, hvor det er vanskeligt at finde og følge kørselsretningen, og flettereglen synes ikke rigtigt at fungere på dette sted!

Man kan ikke vurdere et problem som stort eller relevant nok. Når støtten er ønsker, er problemet stort nok.

Hvorfor…

De symptomer, folk oplever, er meget forskellige.

Nogle får angstanfald, andre symptomer såsom søvnløshed eller øget søvnbehov, appetitløshed, koncentrations- og hukommelsesbesvær, bliver irritable, kede af det. Andre føler sig utrygge og urolige. De mangler ro i sig selv, bliver rastløse og har vanskeligt ved at træffe beslutninger. Nogle taler om manglende selvtillid eller selvværd.

Fælles for alle er, at de ikke er, som de plejer eller ønsker at være!

Dette er ikke så vanskeligt at forstå, når der er tale om en pludselig opstået krise. Så ved de fleste, at man kan reagere med sorg eller fortvivlelse. Det er straks sværere, når der er tale om en forsinket reaktion eller symptomer, som opstår, uden at vi kan gennemskue hvorfor.

Kan du blot konstatere, at du har det dårligt psykisk, er det en helt okay henvendelsesårsag.

Vi fortæller ikke vores læge, hvad vi fejler, når vi henvender os til ham. Vi oplyser ham om vores symptomer og forventer, at han herudfra kan stille en diagnose eller hjælpe til en løsning af problemet. Den forventning må man også gerne have til sin psykolog.

PsykologDemoTove Søgaard Kristiansen
  • Klinik

   Jernbanegade 4
   DK-7900 Nykøbing Mors

   Man – Fre: Efter aftale 
   Lørdag & søndag: Lukket

  • Kontakt

   Tove Søgaard Kristiansen
   Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

   Tlf.: 2126 4835